Published On: 29 decembra, 2020Views: 45Categories: Leva kolona, Sodobna umetnost

centrepompidou.fr

Center Pompidou kot del uvajanja svoje digitalne ponudbe in politike sprejemanja inovacij uvaja spletno revijo in popolnoma prenovljeno spletno stran. Nova spletna stran Centra Pompidou je temelj njihove digitalne strategije, katere cilj je razviti vsebino in storitve po vseh kanalih, da bo kultura dostopna čim večjemu številu ljudi. Novo spletno mesto je prilagojeno praksam in pričakovanjem različnega občinstva, njegova zasnova pa se bo izboljšala ob izkušnjah spletnih obiskovalcev. S poudarkom na uporabnikovem brskanju predstavlja brezplačen in poenostavljen dostop do vseh umetniških del v zbirki, z obogatenim učnim in kulturnim virom, orodjem in inovativnimi vsebinami, na primer Le Magazine – spletni medij, posvečen najnovejšim novicam in zgodbam iz zakulisja Centra Pompidou, gledano skozi prizmo modernega in sodobnega ustvarjanja v vseh oblikah.

Oblika, prijaznost do uporabnika in uporabnost: izvajanje pristopa, usmerjenega na občinstvo

Doživetje ob brskanju, grafika in dostop – do vsebin spletnega mesta, zbirke Centra Pompidou in njegova dediščina je bila v celoti preoblikovana, tako da je uporabnikova izkušnja postavljena v središče in dostopnost postavljena na prvo mesto, zlasti za invalide. Spletna stran je razvita predvsem za mobilno izkušnjo (pristop, ki je prvi v mobilni napravi) do najbolj priljubljenega načina uporabniškega dostopa (več kot 55% obiskovalcev dostopa do spletnega mesta prek mobilnega terminala). Spletno mesto je bilo v celoti prenovljeno v skladu z načeli odzivnega oblikovanja, kar mu omogoča samodejno prilagajanje na vse vrste zaslonov (pametni telefoni, računalniki, tablični računalniki itd.). Poleg tega so bila razvita uporabniška potovanja za posebne ciljne skupine, npr. učitelje, člane, akademike, podjetja, da bi jim poenostavili dostop do ciljnih virov. Z izjemo revije Le Magazine je bila platforma prevedena v 3 jezike (francoščina, angleščina in španščina), stran s praktičnimi informacijami pa je na voljo v 15 jezikih.

Brezplačen dostop do največje evropske zbirke moderne in sodobne umetnosti

Spletno mesto je prehod v zbirko Center Pompidou, ki obiskovalcem ponuja priložnost, da odkrijejo vse od 120.000 dokumentiranih umetniških del, od tega 90.000 digitaliziranih. Napreden filter in indeksirni sistem uporabnikom omogoča iskanje del po umetniku, umetniškem gibanju, temi, obdobju in celo po vrsti nabavne ali inventarne številke. Dodatne povezave ponujajo tudi posvetovalne strani za ustrezna umetniška dela  iz virov Centra Pompidou: podrobne nalepke, video posnetke, zvočne izvlečke, konference in druge povezane dogodke.

Le Magazine, spletni medij, posvečen najnovejšim novicam in zgodbam iz zakulisja

Center Pompidou, gledano skozi prizmo modernega in sodobnega ustvarjanja v vseh oblikah. Revija Centra Pompidou ponuja izvirne vsebine v obliki mnenj, intervjujev, portretov in poglobljenih člankov, povezani z zadnjimi novicami in zgodbami iz zakulisja Centra Pompidou. Ta večplastna revija je izrazno sredstvo za osebnosti iz sveta umetnosti, kulture in sveta ustvarjanja (oblikovalci, arhitekti, filozofi, režiserji, pisatelji, igralci, modni oblikovalci itd.) in za kustose ter programerje Centra Pompidou.

Po lansiranju bodo bralci lahko dostopali do približno 70 člankov, med drugim tudi »Le f abuleux destin de Catherine Meurisse »[Fabulous Usoda Catherine Meurisse], v kateri se avtorica ozre na svojo kariero, zgodbo “Centra Pompidou & … Simon Porte Jacquemus”, predstavitev “Matisse, comme un roman” Razstava [Matisse, kot roman] kustosa Aurélieja Verdierja in portreti Francozinje Eliane Radigue pionir elektronske glasbe in filmski ustvarjalec Christian Petzold.

Odražanje meddisciplinarne narave in zaradi glavne zaveze Centra Pompidouja je revija Le Magazine sestavljena iz desetih oddelkov: À la Une [Prva stran], Razstave [Razstave], Zbirka [Zbirka], Société [Društvo], Cinéma [Film], Scene [Prizori], Littérature [Literatura], Coulisses [Zakulisje], La recherche [Raziskave].Predstavitev vseh vsebin je izboljšana s preprosto simpatično neurejeno in elegantno postavitvijo za udobno bralno izkušnjo v daljšem obdobju, bodisi od doma bodisi v gibanju, na kateri koli vrsti zaslona.

Vsak teden je v urejanju nov video portal

Vsak teden se posodablja novi urejeni video portal z izvirno in muzejsko vsebino. Ponuja izjemno izkušnjo in izboljšano brskanje po video virih. Odslej lahko uporabniki spletnega mesta izbirajo vsebino po kategorijah (Moderna in sodobna umetnost, oddaje in koncerti, filmi, mladina), in po  posebnih tematskih seznamih: «Tout savoir sur le pop art» [Vse o pop Art-u], «La websérie Mon OEil» [spletna serija Mon OEil], «Découvrir David Goldblatt »[Odkrivanje Davida Goldblatta] in  vodeni ogledi razstav s kustosi, vadnice za otroke, konferenčne razprave v živo in poglobljene vsebine, ustvarjene v zvezi z deli iz zbirke.

Brezplačni in enostavni posvetovalni arhivi

Naša arhivska zbirka z več kot 27 000 viri ponuja spletno stran uporabnikom brezplačen dostop do celotnega zgodovinskega kataloga programov in dogodkov, ki so se zgodili od prvega odprtja Centra Pompidou: več kot 2700 video posnetkov umetnikov in kuratorjev, skoraj 2300 zvočnih posnetkov arhivi konferenc in intervjujev ter ikonični plakati razstav, predstavljenih v Centru Pompidou.

Poleg tega, da širši javnosti omogoča odkrivanje redke vsebine, ti arhivi lahko obogatijo tudi delo strokovnjakov in raziskovalcev.

Interaktivni zemljevid in izboljšan koledar omogočata uporabnikom, da se potopijo v muzejske prostore in program

Pred, med in po obisku se lahko uporabniki po interaktivnem zemljevidu znajdejo po centru Pompidou, natančno določijo svojo lokacijo, odkrijejo dela, predstavljena v vsaki sobi muzeja in z njo izobraževalne vsebine. Zemljevid uporabnikom omogoča tudi prikaz celotnega programa v realnem času.

 

epitomeart